Sötpotatissoppa med räkor

Igår provade jag en ny maträtt. Jag lagade en soppa på sötpotatis och röda linser som jag smaksatte med röd chili, basilika, vitlök och kryddor. På toppen hade jag räkor och det blev verkligen gott. Idag tänkte jag köpa haloumi och ha till istället, det kommer nog också passa riktigt bra. 

 

Efter jag hade ätit middag mötte jag upp Tim så tog vi en promenad till krysset och sen var det dags för idol. Mina planer för dagen är att plugga och sen träffa Ida. Vi ska köpa någon mat och sen lär vi antagligen kolla på ”så mycket bättre”. Älskar verkligen det programmet. 

 
 

Tisdag

Idag har jag spenderat all min tid på mina 22 kvadrat. Äntligen har jag kunnat sova ut och framförallt fixat och städa hela lägenheten. Jag har inte haft tid att storstäda på jag vet inte hur länge, så det var riktigt skönt att göra allt tipp topp i lägenheten igen. Jag satte dessutom upp en ljusslinga längst sänggaveln och det blev så fint. Jag hade även tänkt julpynta men det får bli en annan dag istället. Det ska upp inom kort iallafall och jag är verkligen jättetaggad på allt som har med julen att göra. Jag ser verkligen fram emot att julmysa och att gävlebocken kommer upp snart. 

 

 
 

Värnamo - Stockholm

Just ni sitter på tåget påväg till Stockholm och det är ungefär 3-4 timmar kvar. Det ska verkligen på skönt att komma hem, dock ska jag tillbaka till Gävle redan imorgon så slappna av kan jag inte göra riktigt än. Jag längtar till att komma tillbaka till min lägenheten och bara vara. Jag vill inte vara påväg någonstans och inte behöva tentaplugga. Det ska bli så skönt. På tisdag har jag planerat att storstäda lägenheten, ÄNTLIGEN, det ska bli riktigt härligt att få alla prylar på rätt plats. Det närmar sig ju även jul också så även lite julpynt kanske kommer på sin plats.

Hur som haver blir det ett tag till på tåget innan jag kan komma hem och gå i ide på soffan, längtar.

 

Drömmigt

I mitt framtida hem vill jag verkligen ha...

Jag vill ha en köksö. Jag vill ha ett stort kök men en stor köksö. Jag tycker verkligen att det är såå fint och dessutom användbart. Det känns som att det blir en självklar samlingsplats i hemmet, och det är så jag vill ha det. Jag vill att mitt hem ska känns som ett hem för alla i min närhet.

Jag vill ha en stor walk in closet. Det har jag alltid velat ha. Otippat va? Det känns verkligen som den ultimata flickdröm. Tänk en heltäckningsmatta, stora inbyggda garderoben och en stor sittdel i mitten av rummet.

Jag vill ha ett stort och luftigt vardagsrum. Det ska delas av med en vägg som typ är gjord av fönster. Jag såg nämligen något liknande på körunda och jag dog, det var såå fint!

Mitt hus ska definitivt ha flera våningar. Jag tycker att det är riktgt snyggt med en övervåning som bara är en halv övervåning eller vad man ska kalla det. Så att när man är på övervåningen kan man kolla ner i vardagsrummet. Ett till plus med det är att vardagsrummet får riktigt högt i tak.

Ett badrum i marmor, alltså överallt. Alla väggar golv osv, marmor överallt. Dessutom ska alla "metaller" i badrummet vara i mässing, alltså typ dörrhandtag, kran osv. Det är så otroligt snyggt.

Det här inlägget känns/är väldigt "girigt" men det är sånt här jag tänker på om dagarna. Liksom om någon frågar mig vad jag har för framtidsplaner/drömmar så säger jag alltid att jag vill ha MITT drömhem. Jag älskar inredning och allt som hör där till.


Mamma 50 år

Förra helgen fyllde min lilla mor hela 50 år och det firades självklart. Dagen började med en riktigt lyxig frulle och avslutades med trerätters på hotellet vid körunda med nära och kära.

Nu nästan en vecka senare är det dags igen. Just nu sitter jag nämligen på tåget påväg till Värnamo för att fira mamsen ännu en gång. Det ska bli riktigt mysigt att träffa alla ovh dessutom komma bort lite. Nu kan jag äntligen få lite ledigt. Efter den här veckan har jag bockat av två tentor och det känns så skönt. Kan inte beskriva hur skönt det är att för tillfället inte ha något att plugga på.

Idag har jag varit igång länge. På morgonen åkte jag till kontoret där jag ska praktisera och fixade en grej och direkt efter det åkte jag till pappa jobb. Jag lunchade med honom och hans arbetskamrater (fransk buffé) och sedan mötte vi upp mamma för att hoppa på tåget mot Värnamo. Så nu sitter jag och lyssnar på poddar och vill att tiden ska gå fortare. Vi åkte vid 16 och kommer inte vara framme förrän 21.30 någon gång.... sjukt segt!


RSS 2.0